Omgeving

Vanouds is Hulshorst één van de geliefde dorpjes op de Noord-West Veluwe. De schitterende omgeving nodigt u uit om te wandelen of te fietsen. Wat Hulshorst bijzonder maakt als vakantiebestemming is de mogelijkheid van recreëren in bos en hei – vergeet het Hulshorsterzand niet – maar ook de mogelijkheid van waterrecreatie aan het Veluwemeer.

Het hele jaar door biedt de omgeving u recreatiegenot. Of dat nu de eeuwenoude bossen zijn of de prachtige heidevelden of de zandverstuiving…..

Chaletpark en vakantiepark Landrust ligt hier precies tussenin en is daarmee een plek waar u tot rust komt. Maar ook centraal gelegen als uitvalshoek voor dagje uit naar Elburg of Ermelo of naar dorpjes in de omgeving om in vakantiesferen te komen of om evenementen en attracties te bezoeken. De camping ligt ideaal gesitueerd t.o.v. Harderwijk (7,5 km) en het centrum van Nunspeet (3 km). Vanuit hier kunt u prachtige tochten maken per fiets, auto of vanuit Harderwijk dagtochten per boot. Op de fiets voel je echt hoe eindeloos groot de Veluwe is. Uitgestrekte bossen, heidevelden met weidse uitzichten, zandverstuivingen, veel plassen en meren......prachtig!

Zeker is dat u altijd mooie ervaringen opdoet. Reeën, wilde zwijnen, edelherten of klein wild; de oplettende speurder komt aan zijn trekken!

Maar de Veluwe biedt u ook tal van attracties: Dolfinarium Harderwijk, Apenheul Apeldoorn, wild- en natuurtochten, Paleis Het Loo, zwembaden en dierentuinen. Voor jong en oud is een vakantie op de Veluwe een onvergetelijke belevenis.

En wie van winkelen houdt: In de zomer is er iedere dinsdag een gezellige markt in het centrum van Nunspeet, op de dinsdagavonden zijn er in het centrum van Ermelo markten met tal van kramen. Op de zomerse woensdagmiddagen en avonden zijn er in Harderwijk leuke braderieën. De van oudsher rustieke vissersdorpen Harderwijk en Elburg zijn prachtige plaatsen om te bezoeken.

Een bezoek aan de oudheidkamer in Nunspeet of aan de schaapskudde op de heide brengt heden en verleden in beeld. Of bezoekt u eens Kijktuinen in Nunspeet, het verscholen dorp in Vierhouten of ga op een burltocht of wildexcursie met de jachtopzieners. En daarna… Weer heerlijk uitrusten en genieten in uw eigen chalet!

Veel meer informatie over andere uitstapjes, uitjes, wildexcursies, bezienswaardigheden, etc treft u aan in de recreatiekrant. Deze krant is bij ons verkrijgbaar. Maar ook kunt u online verder kijken op de website van Gelderse Streken .